Dostupni linkovi

Američki general Edwards preuzeo dužnost komandanta NATO-a u Sarajevu


Ceremonija primopredaje komandne dužnosti u NATO Štabu Sarajevu
Ceremonija primopredaje komandne dužnosti u NATO Štabu Sarajevu

Sjevernoatlantski savez (NATO) ostaje trajno predan Bosni i Hercegovini i nastavit će pružati podršku neophodnim reformama, jer stabilna Bosna i Hercegovina je od izuzetne važnosti za mir i stabilnost u regionu, podvučeno je to na ceremoniji primopredaje komandne dužnosti u NATO štabu u Sarajevu, prenosi Fena.

Brigadni general William J. Edwards (Kopnena vojska Sjedinjenih Američkih Država) preuzeo je dužnost od dosadašnje komandantice, brigadne generalice Marti J. Bissell (SAD).

"NATO u Sarajevu već 15 godina pomaže Bosni i Hercegovini da stvori bolju budućnost i nastavit će to raditi i u budućnosti. Predani smo stabilnoj, sigurnoj Bosni i Hercegovini danas i sutra", poručio je komandant Združenih savezničkih snaga u Napulju, admiral James G. Foggo, podsjećajući na historijat prisustva NATO-a u BiH.

Brigadni general William J. Edwards izrazio je spremnost da nastavi razvijati partnerstvo s državom Bosnom i Hercegovinom.

"Cilj nam je nastaviti sa vašim partnerstvom kako bi se obezbijedila stabilnija i sigurnija BiH", poručio je general Edwards.

Brigadna generalica Marti J. Bissell smatra da se BiH mora osloboditi balasta prošlosti da bi krenula naprijed.

"Sada kada odlazim iz BiH sve više i više vjerujem da svaki građanin BiH želi iste stvari...mir, prosperitet, slobodu izbora, slobodu da glasa i živi u zemlji gdje će mu porodica biti sigurna i zaštićena", kazala je Bissell.

XS
SM
MD
LG