Dostupni linkovi

Najmanje šest žrtava u pucnjavi u Džersiju


Nakon napada, Džersi siti
Nakon napada, Džersi siti

Jedan policajac i najmanje još petoro ljudi poginulo je u nizu oružanih napada u Džersi Sitiju, u američkoj državi Nju Džersi, prenosi BBC. Još dvoje policajaca je povređeno tokom incidenta, koji je kulminirao pucnjavom nakon što su se dva napadača zabarikadirala u radnji. Nekoliko lokalnih škola i preduzeća takođe su bili privremeno zatvoreni. Motiv incidenta još nije utvrđen. Vlasti kažu da ne veruju da je u pitanju teroristički napad.

Šef policijske uprave u Džersiju Mike Kelly rekao je da je nasilje počelo na lokalnom groblju nešto iza podneva po lokalnom vremenu u utorak. Lokalni mediji prenose da je sukob policije i osumnjičenih povezan sa istragom ubistva, ali to vlasti nisu potvrdile. Policija na mestu događaja odmah bila pod "puškomitraljeznom paljbom", rekao je novinarima Kelly, a veruje se da je ubijeni policajac stradao dok je prilazio dvojici osumnjičenih, koji nisu javno identifikovani.

Par napadača je pobjegao s lica mesta u kombiju i sklonio se u košer supermarketu gde su četiri sata zadržavali naoružanu policiju ispalivši stotine metaka. Istražitelji veruju da su dvojica naoružanih ubili tri osobe u radnji pre nego što su i sami ubijeni. Najmanje jedan preživeli iz prodavnice je na lečenju od zadobijenih povreda.

Kelly je rekao da istražitelji takođe veruju da je u kombiju osumnjičenih bila "zapaljiva naprava" koja je uklonjena i odneta na ispitivanje. "Na osnovu onoga što sada znamo, ne postoje stalne pretnje javnoj bezbednosti koje imaju bilo kakve veze sa današnjim događajima", rekao je guverner Nju Džersija Phil Murphy novinarima na konferenciji za novinare.

XS
SM
MD
LG