Dostupni linkovi

Hrvatska policija zbrinula pet migranata


Migranti u blizini hrvatske granice, ilustrativna fotografija
Migranti u blizini hrvatske granice, ilustrativna fotografija

Pet osoba – mladu trudnicu s vidljivom trudnoćom, dvoje djece od 5 i 9 godina starosti i dva muškarca u dobi od 21 i 35 godina u iscrpljenom stanju - zatekla je hrvatska granična policija u utorak oko 16:15 sati na ličkoj Plješivici, planini između Bihaća i Korenice na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, navodi se u policijskom priopćenju.

Osobe su zatečene na nepristupačnom terenu i na niskim temperaturama. Nakon što su ih policijski službenici zatekli dovezeni su u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće.

Riječ je o osobama za koje su bosanskohercegovački mediji u ponedjeljak izvještavali kao dijelu skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila u Hrvatsku.

Hrvatska policija u priopćenju skreće pozornost svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u Republiku Hrvatsku na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine.

XS
SM
MD
LG