Dostupni linkovi

Ambasador SAD: Sa Vučićem o ekonomskom napretku


Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri
Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri rekao je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u četvrtak ujutru razgovarao o "ekonomskom napretku Srbije".

"Sa Vučićem sam razgovarao, između ostalog, o zajedničkim koracima koji se mogu preduzeti u cilju daljeg ekonomskog razvoja Srbije", rekao je ambasador na pitanje novinara o sastanku Vučića s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u sredu u Sočiju.

Godfri je naveo da su Vučić i on "fokusirani na napredak". "Treba da budemo usmereni na budućnost", dodao je američki ambasador.

Ambasador SAD prisustvovao je u Predsedništvu Srbije potpisivanju komercijalnog ugovora o izgradnji Moravskog koridora, na deonici Pojate-Preljina.

Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici konzorcijuma američke i turske firme „Behtel-Enka", koji su na javnom pozivu za strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora jedini dostavili ponudu.

"Moravskim koridorom" će biti povezan Koridor 10 i autoput "Miloš Veliki", područje gde živi oko 500.000 ljudi, odnosno gradovi Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Trstenik, Kruševac, Stalać i Ćićevac.

Pored izgradnje autoputa, projekat obuhvata i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

Ugovor je potpisan u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića koji se pre toga sastao sa predstavnicima konzorcijuma.

XS
SM
MD
LG