Dostupni linkovi

Plakati nalik naslovnicama NIN-a izlepljeni po Novom Sadu


Plakati sa montiranom naslovnicom nedeljnika NIN, Novi Sad
Plakati sa montiranom naslovnicom nedeljnika NIN, Novi Sad

U širem centru Novog Sada na drveću su izlepljeni plakati koji predstavljaju montiranu naslovnicu nedeljnika NIN, na kojoj je naslov "Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada".

Na naslovnici se nalazi velika fotografija bivšeg pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i mala na kojoj je prikazana foto montaža kako glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk uručuje tu nagradu.

Na obodu plakata piše "Ova slika je fotomontaža i služi kao parodija na stvaran život".

Plakati su primećeni u širem centru Novog Sada.

Novi broj nedeljnika NIN izašao je i ove sedmice bez fotografije na naslovnoj strani na kojoj je bela površina sa naslovom koji najavljuje tekst koji se bavi aferom ’Krušik’, odnosno vezama oca ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića sa zloupotrebama u toj fabrici namenske industrije u Valjevu.

Nedeljnik je prošli broj objavio bez fotografije na naslovnici pošto je prvobitna naslovna na kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja povučena na zahtev izdavača, a zbog tumačenja da je puška uperena u predsednika. Zbog ovoga su usledili napadi predstavnika vlasti i njima bliskih tabloida na ovaj nedeljnik, a članovi i simpatizeri vladajuće Srpske napredne stranke organizovali su mitinge "podrške predsedniku Srbije".

XS
SM
MD
LG