Dostupni linkovi

Šest ubijenih u tri odvojene eksplozije u Bagdadu


Napad autobombom u Iraku, arhivska fotografija

Najmanje šest osoba je poginulo a 15 ranjeno u Bagdadu u tri odvojene eksplozije u utorak, saopštili su irački sigurnosni i medicinski izvori, prenosi Reuters.

Troje ljudi je ubijeno a pet ranjeno u sjevernom distriktu Shaab kada je eksplodirao moticikl. Drugi motocikl je eksplodirao u jugozapadnom distriktu pri čemu su dvije osobe poginule a šest ranjeno, dok je u istočnom distriktu u eksploziji improvoziranog uređaja poginula jedna osoba a četiri ranjene.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad, no kako prenosi Reuters, militanti takozvane 'Islamske države' poznati su po sličnim napadima u Bagdadu i drugim provincijama.

Irak je 2017. godine proglasio pobjedu nad militantima nakon što su ih potisnuli iz svih teritorija koje su držali u ovoj zemlji. Od tada se suočavaju sa napadima koje Reuters opisuje kao pobunjeničke taktike koje imaju za cilj destabilizaciju vlade.

Prema postojećim informacijama, eksplozije nisu povezane sa masovnim anivladinim protestima koji su izbili prošli mjesec.

XS
SM
MD
LG