Dostupni linkovi

U Trebinju otkriveno 100 kilograma droge, jedna osoba uhapšena


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U Trebinju je u nedjelju otkriveno i privremeno oduzeto 100 kilograma droge, a jedna osoba je uhapšena, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu BIH (SIPA) Luka Miladinović.

Rezultat je to akcije policijskih službenika SIPE, Granične policije Bosne i Hercegovine (BiH), Uprave za indirektno oporezivanje BiH i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U operativnoj akciji kodnog naziva “A1”, pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma.

"Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", rekao je za RSE Miladinović.

Vozač teretnog motornog vozila uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “neovlašteni promet opojnim drogama”. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, prema Miladinovićevim riječima uhapšeni će biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Sve aktivnosti su, kako je naveo, provedene su po naredba Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

XS
SM
MD
LG