Dostupni linkovi

Peskov: Radujemo se Vučićevoj poseti


Portparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov

U Kremlju se raduju predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji i nadaju se da ništa neće baciti senku na nju, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Izjava Peskova data je dan nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, održane u Beogradu povodom objavljivanja snimka na kojem se vidi kako čovek identifikovan kao potpukovnik Georgi Kleban, pripadnik Ruske vojno obaveštajne službe (GRU) daje novac čoveku za koga je rečeno da je penzionisani pripadnik Vojske Srbije sa inicijalima Z.K.

"Potvrđujemo da su u toku pripreme za posetu i radujemo joj se. Verujemo da je ona izuzetno važna. Svesni smo činjenice da postoje određene strane koje bi volele unapred da prekinu tu posetu i ubeđeni smo da to neće moći da učine", rekao je Peskov novinarima, prenela je agencija Tas s.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak za TV Prva da će u decembru u Sočiju razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom „kao i uvek otvoreno o svemu“, istakavši da veruje da je Rusija Srbiji iskren prijatelj i dobar partner.

Upitan da li će se razgovarati i o aferi koja se označava špijunskom, a u koju je uključena Rusija, Vučić je rekao da "na sastanku nije sam i da je predsednik Putin taj koji će imati svoje teme za razgovor“.

„Mi smo spremni da razgovaramo na svaku od tih tema. U svakom slučaju želimo da gradimo dobre, najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom uz međusobno poštovanje i poverenje", izjavio je Vučić.

XS
SM
MD
LG