Dostupni linkovi

Potpredsednik Srpske liste sa delegacijom NATO o bezbednosti


Zastava NATO

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić sastao se u ponedeljak sa delegacijom NATO-a koju je predvodio zamenik pomoćnika Generalnog sekretara NATO-a Džonatan Pariš (Jonathan Parish), saopštila je Srpska lista.

Kako se navodi, na sastanku, održanom u Prištini, razgovaralo se o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu sa posebnim naglaskom na nedavno održane paralamentarne izbore kao i o tome da dijalog Beograda i Prištine što pre treba nastaviti.

Potpredsednik Jevtić je Džonatana Pariša upoznao da je Srpska lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u Parlamentu Kosova i istakao da izborna volja naroda treba da se poštuje.

Kada je reč o bezbednosnoj situaciji predstavnici NATO-a su istakli da je KFOR bio i da će i dalje ostati garant mira i stabilnosti i konstatovano da KFOR ima najveće poverenje srpskog naroda kada je reč o očuvanju bezbednog okruženja na Kosovu.

Tokom sastanka su zvaničnici iskazali obostrano zadovoljstvo što je do današnjeg susreta došlo a najavljen je i nastavak komunikacije i koordinacije povodom svih značajnih pitanja, navedeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG