Dostupni linkovi

U Novom Sadu uhapšen jedan od najtraženih hrvatskih begunaca


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Jedan od natraženijih hrvatskih begunaca, 38-godišnji državljanin Hrvatske, plajčakaš i begunac iz zatvora, uhapšen je u četvrtak na području Novog Sada, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske. Potraga za dvostrukim pljačkašem banke u Šibeniku i beguncem iz zatvora u Puli trajala je pet godina.

MUP je naveo samo inicijale uhapšenog - D.B. i godinu rođenja (1981.).

Minstarstvo je u saopštenju navelo da je on 2005. za manje od mesec dana, sa supočiniteljima, dva puta počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem. Oba puta je pobegao i skrivao se do 2012. kada je uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

Osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora i upućen na izdržavanje kazne u Lepoglavi. Iz najstrože čuvanog dela zatvora je pobegao posle godinu i po, ali je istog dana uhapšen i vraćen u zatvor. Iz zatvora u Puli gde je premešten 2014, pobegao je posle samo četiri meseca i od tada bio u bekstvu.

Ministarstvo je navelo da je njegovo ime bilo na "Evropskoj listi najtraženijih begunaca" (European most wanted) od 2016. godine, s obzirom da D. B. važi za izrazito opasnog nasilnika.

Nađen je u saradnji Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske za ciljane potrage i precizno lociranje (tim FAST Hrvatske) i analogne jedinice Srbije i Policijske uprave Novi Sad.

XS
SM
MD
LG