Dostupni linkovi

Crna Gora: Tužilaštvo će istražiti transakcije predsjednika Skupštine


Peedsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović
Peedsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) saopštilo je danas da je formiralo predmet u vezi eventualnih transakcija na revolving karticama predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića.

Neposredan povod za oglašavanje SDT u ovom slučaju su, kako je saopšteno, “navodi koji su iznijeti na sjednici Skupštine Crne Gore 12.11.2019.” godine. Odnosno, rasprava koju u Skupštini vodili poslanik opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević i ministar pravde Zoran Pažin.

Poslanik Konjević je tokom rasprave od potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina tražio da se izjasni “kako bi po njegovom mišljenju izgledao princip političke odgovornosti u slučaju predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, za koga je Konjević rekao da mu je “zbog političkih veza” Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 eura sa revolving kartice.“

”Kartica koja je stornirana zbog političkih veza je Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine,” rekao je Konjević.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović, koji je predsjedavao sjednicom, kazao je da je Konjević “performans izveo pretpostavljam sa političkom namjerom”.

“Prije pokušaja uvlačenja u ovu priču ja sam rekao da jesam imao karticu i ta kartica je podmirivana i zatvorena prodajom moje zemlje. Ali ovo su političke priče“, dodao je Brajović.

Podsjetimo, odbjegli biznismen Duško Knežević je u februaru ove godine pozvao šefa crnogorske Skupštine Ivana Brajovića da objasni kako je ”zatvorio svoje obaveze prema Atlas banci”, koje su nastale po osnovu višegodišnjih “dugovanja na karticama koje nije vraćao”.

“Neka Brajović objasni kako je njegova zemlja u Bjelopavlićima završila u rukama jednog od naših uhapšenih vozača – rekao je između ostalog tada Knežević i pozvao Brajovića da kaže istinu.

XS
SM
MD
LG