Dostupni linkovi

Deset Palestinaca poginulo u izraelskim udarima


Palestinci nose telo ubijenog komandanta Bahe Abua el Ate
Palestinci nose telo ubijenog komandanta Bahe Abua el Ate

Tri Palestinca ubijena su u utorak uveče u nastavku izraelskih udara iz vazduha na pozicije Islamskog džihada u Pojasu Gaze, saopštilo je ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji na obali Sredozemnog mora.

Njihovom smrću broj Palestinaca ubijenih u utorak povećao se na deset, navodi AFP.

Među žrtvama su visoki komandir Islamskog džihada i njegova supruga.

Tela trojice najnovijih žrtava nađena su na mestu koje je pogodila izraelska vojska kraj Beit Lahije na severu Pojasa Gaze, javili su izraelski mediji.

Najnovije nasilje između Izraela i Pojasa Gaze počelo je u utorak ujutro pred zoru kada je u izraelskom udaru ubijen komandant ekstremista Baha Abu el Ata, za koga izraelski zvaničnici tvrde da je odgovoran za nedavne napde na Izrael i da je pripremao nove.

Njegovo ciljano ubistvo izazvalo je žestok odgovor i za samo nekoliko sati ispaljeno je 50 raketa na južni i centralni deo Izraela.

Raketirinje je nastavljeno i ukupno je ispaljeno preko 190 raketa na Izrael.

Izrael u napadu na Gazu ubio jednog od najviših zapovednika militanata
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Nastavljeni su i izraelski osvetnički udari i sukob preti da potpuno naruši dogovor o prekidu vatre postignut pre nekoliko meseci posredstvom Egipta između Izraela i ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom.

Izrael se pripremio da nasilje i dalje eskalira iako tvrdi da ne namerava da nastavi ciljana ubistva palestinskih ekstremista.

XS
SM
MD
LG