Dostupni linkovi

U Dunavu kod Apatina potonuo čamac sa migrantima


Migranti u Beogradu, ilustrativna fotografija
Migranti u Beogradu, ilustrativna fotografija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da je policiji u nedelju prijavljeno da je grupa migranata pokušala da pređe Dunav čamcem, u blizini Apatina (na granici između Srbije i Hrvatske), ali da je usled velikog opterećenja čamac potonuo.

„Policija je izlaskom na lice mesta zatekla osam migranata koji su isplivali iz vode“, navode iz MUP-a i dodaju da je o svemu obavešteno tužilaštvo u Somboru, te da se preduzimaju mere na rasvetljavanju okolnosti tog dogadjaja.

Pojedini mediji u Srbiji objavili su da su, prilikom pokušaja da čamcem pređu u Hrvatsku, nestala četvorica migranata.

Policija je sprovodila uviđaj po prijavi o nestanku dva čamca, za koje se sumnja da su ih ovom prilikom koristili migranti koji su se prevrnuli.

Vlasnik jedne od vikendica, nedaleko od mesta gde sve dogodilo, rekao je za televiziju N1 da je do njih u nedelju uveče došao mladić i dozivao u pomoć. On je rekao da mu je brat upao u vodu sa čamca, da su zajedno gledali baterijskim lampama, ali nisu uspeli da nađu ništa, osim jedne jakne koja je plutala.

U Komesarijatu za izbeglice navode da su u nedelju uveče u Prihvatnom centru u Somboru primili petoricu migranata, ali da su oni rano ujutru napustili centar.

XS
SM
MD
LG