Dostupni linkovi

Istočni krak Koridora 10 pušten u saobraćaj


Otvorena poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

U subotu tačno u podne svečano je otvorena poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara.

Time je označen završetak izgradnje istočnog kraka Koridora 10, od Dimitrovgrada do Niša, ali i čitavog drumskog koridora na teritoriji Srbije.

Puštanju u saobraćaj označili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov.

"Napravili smo puteve da bi Srbi mogli ne samo da odlaze, već da se vraćaju u Srbiju", poručio je predsednik i istakao da je Bugarska Srbiji "bliža nego ikada".

Svečano otvaranje deonice Koridora 10 ka bugarskoj granici, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Bugarske, i brojnih građana, organizovano je ispred tunela u Bancarevu koji je bio jedna od najtežih tačaka u izgradnji auto-puta.

Aleksandar Vučić je prethodno dočekao Borisova na drugoj strani tunela Bancarevo i zajedno su se dovezli kroz taj tunel dugačak 881 metar.

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je ovom prilikom da je kao nekada Berlinski zid, zid između Srbije i Bugarske, "danas pao".

"Bugarska industrija će koristiti taj auto-put u celosti", rekao je Borisov i dodao da je time povezan istok i zapad.

Svečanom otvaranju istočnog kraka Koridora 10 su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Bugarske i Srbije Bojko Borisov i Ana Brnabić, ministri dve vlade, i član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

XS
SM
MD
LG