Dostupni linkovi

Lažna uzbuna na aerodromu u Amsterdamu, pilot slučajno aktivirao alarm


Aerodorom Schiphol u Amsterdamu
Aerodorom Schiphol u Amsterdamu

Pilot u avionu Air Europa slučajno je večeras aktivirao alarm, što je pokrenulo veliko sigurnosno zatvaranje na amsterdamskom aerodromu Schiphol, navodi se u saopštenju te aviokompanije, prenosi Rojters.

"U avionu iz Amsterdama za Madrid večeras je slučajno aktiviran alarm koji je pokrenuo sigurnosne protokole na aerodromu", rečeno je. "Nije bilo razloga za uzbunu. Svi putnici su bili u redu i čekali let." "Žao nam je, nije bilo razloga za uzbunu", saopštila je španska aviokompanija.

Holandska policija saopštila je da istražuje "sumnjivu situaciju" u avionu na amsterdamskom aerodromu Schiphol. Poletanja i sletanja aviona na drugim delovima aerodorma se nesmetano odvijaju, prenosi BBC.

Sat vremena nakon prvih izveštaja o „sumnjivoj situaciji“, policija je saopštila da su putnici i posada sada bezbedni i van aviona. Priroda incidenta nije potvrđena i policija kaže da je istraga u toku.

Incident je opisan kao GRIP-3 situacija, rekli su holandski zvaničnici, što znači incident ili ozbiljan događaj sa posledicama za lokalno stanovništvo. Jedan novinar na mestu događaja tvitovao je slike na kojima se vide vozila hitne pomoći na aerodromu. Druge fotografije su pokazale da su putnike na terminalu koji čekaju dalje informacije.

Schiphol je jedno od najprometnijih avio čvorišta u Evropi, na preko koga se preveze više od 70 miliona putnika godišnje.

XS
SM
MD
LG