Dostupni linkovi

Pariz i Peking potpisali ugovore vrijedne 15 milijardi dolara


Živina

Kina i Francuska su tokom nedavne posjete francuskog predsjednika Emanuela Makrona potpisali ugovore ukupne vrijednosti 15 milijardi dolara, rekao je u srijedu neimenovani kineski zvaničnik, prenosi Rojters.

Postignuti su dogovori u sektorima aeronautike, energetike i poljoprivrede, uključujući odobrenje za 20 francuskih kompanija za izvoz živine, govedine i svinjetine.

U saopštenju iz kancelarije francuskog predsjednika ističe se da je usaglašeno proširenje protokola za izvoz živine, koji je potpisan prošle godine, kako bi bile obuhvaćene patke i guske.

Dogovori o energetici obuhvataju memorandum o razumijevanju "Peking gas grupe" i francuske energetske kompanije "Enži" radi saradnje na terminalnu tečnog prirodnog gasa i skladišta u gradu Tjanđin na sjeveru Kine.

Dvije zemlje postigle su sporazum do kraja januara 2020. godine o trošku i lokaciji gradnje postrojenja za obradu nuklearnog goriva kompanije "Oran" ili nekadašnjeg "Areva".

Prethodni planovi za gradnju postrojenja u Lijanjungangu u provinciji Đijangsu na istoku Kine su otkazani nakon protesta.

XS
SM
MD
LG