Dostupni linkovi

Beograd: Policija u Opštini Stari grad prikuplja dokumentaciju


Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad
Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad

Pripadnici policije su po nalogu Višeg javnog tužilaštva jutros (utorak) došli u Opštinu Stari grad kako bi prikupili dokumentaciju povodom istrage o mogućim zloupotrebama u toj opštini, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP je reagovao na informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama, prema kojima je "osam policajaca upalo u opštinu Stari grad".

MUP navodi da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi predistražni postupak povodom navoda Lazara Lešnjaka, kuma predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, o korupciji u ovoj beogradskoj opštini.

Lešnjak je ranije optužio Bastaća da je uzimao novac od investitora koji su nelegalno zidali objekte na toj opštini. Prema njegovim navodima, Bastaću je odnosio koverte sa novcem koje su investitori slali, a kada nije doneo kovertu bio je pretučen i mlatretiran od strane Bastaća.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da policija „ni jednog trenutka nije tražila njega i da su došli da razgovaraju sa rukovodiocima odeljenja i načelnikom opštinske uprave“.

„Nikakav upad se nije dogodio niti me je policija ijedne sekunde tražila. Oni ispituju ove predmete po lažnim optužbama Lazara Lešnjaka i to je jedino što u ovom trenutku mogu da vam kažem“, rekao je Bastać.

On je dodao da još nije dobio poziv MUP-a povodom Lešnjakovih navoda o korupciji u ovoj opštini Stari grad.

„Spreman sam da razgovaram sa njima i verujem da će nakon tog razgovora sve ovo biti obustavljeno pošto ne postoji ništa tačno što je Lazar Lešnjak naveo“, rekao je Bastać.

Dodao je da „veruje da Lešnjak neistine iznosi jer je ucenjen, ali da ne zna čime“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da očekuje da će istraga u vezi sa optužbama koje je na račun predsednika Opštine Stari Grad Marka Bastaća izneo njegov kum "biti sprovedena u razumnom roku".

XS
SM
MD
LG