Dostupni linkovi

Brnabić u Pekingu razgovarala sa Si Đinpingom


Premijerka Srbije Ana Brnabić i kineski predsednik Si Đinping
Premijerka Srbije Ana Brnabić i kineski predsednik Si Đinping

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Šangaju sa predsednikom Kine Si Đinpingom o bilateralnim, ekonomskim i političkim odnosima dveju zemalja, kao i o saradnji u okviru mehanizma "Pojas i put".

Brnabić je izrazila zahvalnost predsedniku Kine na podršci Pekinga teritorijalnom integritetu Srbije, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Takođe je navedeno da je Si Đinping obećao da će naredne godine posetiti Srbiju i "svog prijatelja" Aleksandra Vučića.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodi državnu delegaciju koja od 4. do 8. novembra boravi u poseti Kini, gde će učestvovati na drugom kineskom međunarodnom uvoznom EKSPO (The China International Import Expo) sajmu u Šangaju.

Brnabić se sastala u Šangaju sa predstavnicima kineske kompanije Hbis, koja je vlasnik smederevske Železare od 2016. godine.

"Železara je odraz našeg čeličnog prijateljstva", rekla je ona.

Premijerka se srela i sa rukovodstvom Banke Kine i u tom razgovoru naglasila da Srbija kroz saradnju sa Bankom Kine, koja posluje u Srbiji, ima priliku da privuče još kineskih investitora.

Banka Kine je počela da posluje u Srbiji 2017. godine.

Brnabić je, takođe, u Šangaju razgovarala i sa potpredsednikom kompanije Huavej i predsednikom te kompanije za Evropu Li Jianom.

.

XS
SM
MD
LG