Dostupni linkovi

BiH pogodio potres jačine 4,7 stupnjeva


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Bosnu i Hercegovinu danas u 15.11 sati pogodio je potres jačine 4,7 stupnjeva po Richteru, navedeno je na web stranici Europskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa bio je 79 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, odnosno u blizini Turbeta, na dubini od 10 km.

Potres se osjetio u više bh. gradova.

Izuzev manjeg odrona zemlje, koji se pojavio na području od Turbeta prema Gostilju, Upravi za civilnu zaštitu Srednjobosanskog kantona (SBK), za sada, nije prijavljena značajnija šteta nakon današnjeg potresa.

"Ima taj manji odron zemlje, a ostalo se sve svodi na to da su u stanovima padale flaše, stvari sa regala, slike sa zidova, ali što se tiče materijalne štete na objektima nemamo prijava", rečeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) u Upravi za civilnu zaštitu Srednjobosanskog kantona.

Iz Federalne uprave civilne zaštite saopšteno je medijima da se radi o možda najjačem potresu ove godine i proteklih nekoliko godina, ali da, prema dostupnim informacijama, nije bilo povijeđenih, niti značajnije štete, izuzev pada cigli i crijepova sa pojedinih objekata.

XS
SM
MD
LG