Dostupni linkovi

Naše priče sedmice


Posljednja stanovnica sela kod Fojnice

U napuštenom selu nadomak Fojnice živi samo jedna žena. Kaže kako je tražila pomoć od načelnika, ali da joj on samo mahne kada pored nje prođe autom.

Posljednja stanovnica sela kod Fojnice
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00

Razočarani metalac prodaje Titov sat da obezbedi starost

Penzioner Momčilo Milčić, nekadašnji radnik fabrike Zastava automobili iz Kragujevca, prodaje zlatni sat koji je 1979. godine dobio od predsednika tadašnje Jugoslavije Josipa Broza Tita, kako bi supruzi i sebi obezbedio mirnu starost. "Morao sam da ga prodam jer, iako kažu da je ovo zlatno doba, ovo je neko čudno vreme u kome nije baš lako. Mladi odlaze, a odlaze i stari, pa je i moj sat krenuo za njima, da vidimo koliko vredi", kaže Momčilo Milčić.

Momčilo Milčić
Momčilo Milčić

Radnici srpske železnice naplatili dugove, pa postali dužnici​

„Od plate mi sada ostane oko pet hiljada dinara (42 evra)“, kaže Dejan Đokić, radnik železnice. Njegova zarada kao skretničara, kako kaže, iznosi 37 hiljada dinara (315 evra), od toga 14 hiljada dinara (119 evra) vraća dug preduzeću “Infrastruktura železnice Srbije”, a sa 18 hiljada dinara (153 evra) mesečno plaća stambeni kredit. Dug preduzeću, kaže, vraćaće pet godina.Dejan je jedan od sto radnika železnice koji su prinuđeni da, nakon što su sudski naplatili naknadu za smenski rad, preduzeću “Infrastruktura železnice Srbije” vrate taj novac sa kamatom jer su sredstva navodno pogrešno naplaćena ovom preduzeću.

SPC uz podršku države zarađuje na mini hidroelektranama

Država Srbija je manastirima Srpske pravoslavne crkve (SPC), Rači i Studenici, za pet godina isplatila više od 75 miliona dinara (oko 650.000 evra) za proizvodnju struje u malim hidroelektranama, pokazuju podaci Elektroprivrede Srbije (EPS). Naime, mini hidroelektrane (MHE) u vlasništvu manastira Rača i Studenica nalaze se na spisku povlašćenih proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora. Taj status dodelilo im je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Most prijateljstva Srba i Bošnjaka

U okolini Višegrada, Srbi i Bošnjaci izgradili su most prijateljstva. Pomažu jedni drugima, jer ih se vlast sjeti samo kad su izbori.​

Most prijateljstva Srba i Bošnjaka
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:55 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG