Dostupni linkovi

Vraćena deca Slavice Burmazović iz Irana


Slavica Burmazović
Slavica Burmazović

Troje dece Slavica Burmazović vraćeno je u Srbiju nakon višegodišnjih pokušaja.

Troje dece Slavice Burmazović, koja danas imaju 15, 14 i osam godina, oteo je njen bivši suprug Ejup Sabri Jundži, otac dece, inače turski državljanin. Turski sud doneo je odluku da se deca vrate majci, ali je otac posle toga s decom otišao u Iran.

"Hvala vam svima", rekla je Burmazović kratko ona na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Deca su iz Irana stigla u pratnji srpskog ambasadora u toj zemlji Dragana Todorovića, a dočeku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Teško je bilo da se deca dovedu, nisu imala dokumenta, nemaju izlazne vize iz Irana. Uz odobrenje (Aleksandra) Vučića smo hteli da pošaljemo i vladin avion, ali je na sreću to sve završeno uz posredovanje iranskog ministra. Naši državni organi su pokazali spremnost da se angažuju za naše državljane", kazao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Zarif obećao je prošle nedelje, 25. oktobra, Dačiću da će se lično angažovati kako bi se proces vraćanja otete dece uspešno okončao u najkraćem periodu.

Slavica Burmazović pokušava da vrati decu od 2015. godine. Pažnju javnosti privukla je i protestima ispred Vlade Srbije u Beogradu.

Protest u Beogradu: 'Pomozite mi da vratim svoju decu'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

XS
SM
MD
LG