Dostupni linkovi

Dodik najavio odbacivanje bonskih ovlasti na sjednici Skupštine RS


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), izjavio je u ponedjeljak da će na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) biti predloženo da skupština odbaci bonska ovlaštenja visokog predstavnika u BiH kao nezakonita i sve posljedice takvih ponašanja visokih predstavnika.

"Neki će reći, zašto baš sada, baš zato da se ne bi shvatilo da smo mi prihvatili kršenje propisa Dejtonskog sporazuma. Biće zapisano u istoriji i svuda da su oni prevarom pokušali da modeliraju politički sistem i to su činili sve do trenutka dok Republika Srpska nije snažno odbacila takav pristup i model visokih predstavnika", rekao je Dodik novinarima u Srpcu.

On je rekao da će Kolegij Skupštine Republike Srpske ovih dana utvrditi tačan datum održavanja posebne sjednice, navodeći da bi sjednica trebalo da bude održana oko 5. novembra, prema ranijim naznakama.

Dodik je rekao da posebna sjednica "ima ambiciju da pruži odgovore na određene izazove, ne samo na priču koja se zove deklaracija SDA, nego i na mnoge druge, prije svega na ponašanje visokih predstavnika i bezakonje i međunarodni kriminal koji su činili i koji su išli za tim da su RS mimo Dejtonskog sporazuma nametnuli bonska ovlaštenja i koristili ih da bi promijenili politički sistem".

XS
SM
MD
LG