Dostupni linkovi

Mostar: Migrant završio u bolnici


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Jedna osoba završila je na Centru urgentne medicine (CUM) Mostar, gdje je zadržana na liječenju, nakon što je došlo do tuče u većoj grupi migranata, saopćilo je u ponedjeljak ujutro Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema informaciji objavljenoj na zvaničnoj internet-stranici MUP-a HNK-a, u nedjelju uveče oko 23 sata i 35 minuta, patrola Policijske uprave (PU) Mostar je, prilikom redovnog obilaska grada, primjetila na autobuskoj stanici na Trgu Ivana Krndelja veću grupu migranata "kako se udaraju šakama i nogama".

"Prilikom prilaska pripadnika policije kako bi uspostavili javni red i mir i razdvojili ih, isti su se razbježali u pravcu Carinskog mosta, a na licu mjesta ostaje jedno lice sa vidnom povredom na vratu koje je jako krvarilo", navodi se u saopćenju MUP-a.

Dodaje se da je odmah na lice mjesta stiglo vozilo Hitne pomoći, koje je povrijeđenog prebacilo na CUM Mostar, gdje je zadržan na daljnjem lječenju.

"Doktori su konstatirali lakše tjelesne povrede. O svemu je upoznat Odjel krim. policije i tužilac", navodi se u objavi MUP-a HNK-a.

XS
SM
MD
LG