Dostupni linkovi

Osumnjičeni za zločine u Bratuncu deportovan iz SAD u BiH


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine, Milan Tršić, deportovan je iz SAD u BiH, gdje je uhapšen i biće predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, te nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičeni je pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine i osumnjičen je da je kao pripadnik Vojske Republike Srpske na području Bratunca, tijekom 1992. godine, počinio zločin protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koji se odnose na progon, u svezi sa zločinima ubojstva, prisilnog nestanka, nezakonitog zatočenja, mučenja i zlostavljanja, kao i prisilnog preseljenja većeg broja žrtava, saopšteno je iz Tužiteljstva BiH.

Tijekom istrage, došlo se do saznanja da osumnjičeni živi na području SAD, nakon čega je ostvarena suradnja sa partnerskim institucijama u SAD.

Tužiteljstvo BiH poduzima intenzivne aktivnosti na identificiranju, lociranju i procesuiranju osoba osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze u inozemstvu, saopšteno je iz te institucije.

XS
SM
MD
LG