Dostupni linkovi

Dačić: Rešenje za Kosovo prioritet Srbije


Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, izjavio je da je postizanje političkog rešenja za pitanje Kosova nacionalni prioritet Republike Srbije.

Takođe je dodao da Srbija ostaje posvećena iznalaženju kompromisnog rešenja za pitanje statusa Kosova koje će obezbediti trajni mir i stabilnost.

Kako je saopšteno iz Ministarstva inostranih poslova, Dačić je u govoru na Ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja koji se održava u glavnom gradu Azerbejdžana, naveo da je Beograd u više prilika pokazao spremnost da se do takvog rešenja dođe.

„Ovom prilikom želim da ponovim izraze zahvalnosti svim državama koje ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost takozvanog Kosova i nesebično podržavaju naše napore za očuvanje teritorijalne celovitosti Republike Srbije“, rekao je Dačić obraćajući se učesnicima skupa u Bakuu.

Navodeći, da Srbija izražava punu podršku poštovanju principa suvereniteta i političke nezavisnosti „kao temeljima na kojima treba da počivaju međunarodni mir i bezbednost“, Dačić je podvukao:

„Srbija je, nažalost, na sopstvenom primeru iskusila posledice nepoštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta.“

XS
SM
MD
LG