Dostupni linkovi

Britanski zastupnici odbacili vremenski okvir za rafiticiranje dogovora o Brexitu


Sjednica Parlamenta Velike Britanije, London

Parlament Velike Britanije odbacio je vremenski okvir za ratificiranje dogovora za Brexit, koji je britanski premijer Boris Johnson postigao sa Europskom unijom (EU), javio je Reuters.

Vlada Velike Britanije će suspendirati usvajanje zakona o ratificiranju dogovora, dok EU ne donese odluku o novom odgađanju izlaska zemlje iz Unije, koje je planirano za 31. listopada, izjavio je Johnson.

On je nakon što je Parlament odbacio vremenski okvir za usvajanje zakona o Brexitu rekao da EU sada treba odlučiti kako da odgovori na zahtjev britanskih zastupnika za novo odgađanje.

"Razgovarat ću sa državama članicama EU o njihovim namjerama. Dok oni ne donesu odluku, zaustavit ću ovaj zakon. Da budem jasan, naša politika ostaje takva da ne bismo trebali odgađati (Brexit)", istakao je Johnson.

Protiv predloženog vremenskog okvira glasovala su 322 zastupnika, a 308 njih je podržalo vremenski okvir, kojim se predviđa rok od tri dana da se dogovor usvoji u Zastupničkom domu Parlamenta Velike Britanije.

Zastupnici su ranije podržali dogovor, ali se odbacivanjem vremenskog okvira dodatno zakomplicirala situacija u vezi sa procesom Brexita.

XS
SM
MD
LG