Dostupni linkovi

Tužilaštvo CG ponovo traži skidanje imuniteta Medojeviću


Skupština Crne Gore vratila je Specijalnom tužilaštvu prethodno upućen zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku opozicionog Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću kako bi protiv njega bio pokrenut krivični postupak. To je saopštio predsjednik parlamenta Ivan Brajović na vanrednoj pres konferenciji.

Potvrđujući da je dobio zahtjev od Specijalnog tužilaštva kojim se traži da Skupština da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Nebojšu Medojevića, Brajović je kazao da je vratio zahtjev Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i trazio da izmjenu tog zahtjeva.

“Ja sam vratio zahtjev Specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i tražio da izmjeni dostavljeni zahtjev. I da dostavi jedan zahtjev za pokretanje krivičnog postupka, a druugi zahtjev za eventualno određivanje pritvora (Nebojši Medojeviću). Naravno, te zahtjeve kad ih bude primio, uputiću ih u dalju proceduru Administrativnom odboru”, saopštio je Brajović.

Ranije danas, Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da je, Specijalno državno tužilaštvo podnijelo Skupštini Crne Gore zahtjev za odobrenje da se protiv poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića može pokrenuti krivični postupak.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević je pozvao Skupštinu Crne Gore da odbaci inicijativu Specijalnog tužilaštva o skidanju njegovog imuniteta, apelovao na poslanike da “zaštite Skupštinu od osvete i odmazde tužioca”.

U odgovoru se ne navodi o kojem postupku se radi protiv Nebojše Medojevića, odnosno za koje krivično djelo Specijalno tužilaštvo sumnjiči Medojevića. Da bi Skupština odobrila skidanje imuniteta poslaniku, o tome najprije treba da se izjasni Administrativni odbor parlamenta.

Dio crnogorskih medija je ranije objavio da su tužioci navodno pronašli Medojevićevo ime “u svesci koja je pronađena u sefu, prilikom pretresa kuće odbjeglog biznismena Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupe.

U međuvremenu je biznismen Knežević demantovao da postoji bilo kakav notes u kome je vodio bilješke, ali je potvrdio da je “davao novac političarima i to isključivo visokim funkcionerima vladajuće Demokratske partije socijalista na čelu sa Milom Đukanovićem”.

Medojević je u izjavi za javnost ocijenio da, Knežević nije dao ni centa ni njemu, ni Demokratskom frontu, već da je “Knežević finansirao DPS i korumpirao nosioce vlasti”.

XS
SM
MD
LG