Dostupni linkovi

Mondoloni s Vučićem: Članstvo Z. Balkana po završetku reformi EU


Frederik Mondoloni
Frederik Mondoloni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Frederik Mondoloni razgovarali su o francuskom viđenju proširenja Evropske unije, koje, kako je objasnio francuski diplomata, podrazumeva članstvo Zapadnog Balkana po završetku unutrašnjih reformi EU i ispunjenju uslova od strane zemalja kandidata.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, Mondoloni je Vučiću preneo posvećenost predsednika Francuske Emanuela Makrona dijalogu Beograda i Prištine koju je pokazao i kroz inicijativu da, sa kancelarkom Nemalčke Angelom Merkel, organizuje sastanke posvećene tom procesu.

Dvojica sagovornika su se saglasila da je poseta predsednika Makrona Srbiji dala novi impuls bilateralnim odnosima, dodaje se u saopštenju.

Francuski diplomata je naglasio da je za predsednika Makrona ta poseta bila posebna i da je dala novu energiju za srpsko-francusku saradnju i ispunjavanje ambicioznih zajedničkih ciljeva.

Vučić je Mondoloniju još jednom zahvalio na svemu što je za odnose Srbije i Francuske učinio tokom svog ambasadorskog mandata u Beogradu, kao i na posvećenosti Francuske ekonomskom razvoju Srbije kroz angažovanje Francuske razvojne agencije, čija je regionalna kancelarija počela da radi u Beogradu.

XS
SM
MD
LG