Dostupni linkovi

Parlamentarna skupština BiH nije dužnik Interparlamentarnoj uniji


Parlament BiH
Parlament BiH

Parlamentarna skupština BiH platila je godišnju naknadu za članstvo u Interparlamentarnoj uniji (IPU) kao i kontribuciju za članstvo u Grupi 12+ IPU - saopćeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH, povodom informacija da je PSBiH među dužnicima prema Interparlamentarnoj uniji.

U saopćenju se navodi da je 1. aprila 2019. godine u svrhu godišnje članarine PSBiH u Grupi 12+ Interparlamentarne unije izvršena uplata 536 eura, a u potpunosti je izmirena i kontribucija za članstvo Parlamentarne skupštine BiH u IPU za ovu godinu.

- Dakle, bilo kakvih dugovanja nema. Štaviše, na bilo kojem aktuelnom dokumentu Interparlamentarne unije na kojem su nabrojane zemlje članice s neizmirenim finansijskim obavezama nema imena Bosne i Hercegovine.

Na žalost, obzirom da je nakon prve objave sadržaj ove netačne vijesti multipliciran i na većem broju portala, prinuđeni smo ispravku publikovati i na službenoj web stranici PSBiH i dostaviti je širem krugu korisnika, a ne samo medijima koji su objavili informaciju kako bismo zaustavili ili bar umanjili njene negativne efekte po ugled Parlamentarne skupštine BiH - navodi se u saopćenju.

XS
SM
MD
LG