Dostupni linkovi

Vučić: Pokušaj ukidanja Srpske liste mogao bi da ima katastrofalne posledice


Vučić: Ukidanje Srpske liste bi imalo katastrofalne posledice
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, kako je rekao, veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i ocenio da bi svaki pokušaj "ukidanja" Srpske liste, partije kosovskih Srba koju podržava zvanični Beograd, „mogao da ostavi katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca“.

U uvodnom obraćanju prilikom posete predsednice Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko, Vučić je rekao da je Srpska lista dobila 96 odsto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su, kako je rekao, izmislili "neku priču o trovanju kovertama sa glasovima iz Srbije".

"Sada više nisu sigurni da su otrovani. Ne znaju šta da izmisle ali sada konstatuju da je potrebno ukinuti ’Srpsku listu’. Ja samo želim da vam kažem da će to ostaviti katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gde ih onda ima i kako će morati da se štite", rekao je Vučić.

Vučić je, tokom sastanka sa Matvijenko izjavio i da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom dogovorio susret tokom decembra i najavio da će uskoro u Beograd doći ruski premijer Dmitrij Medvedev, povodom proslave Dana oslobođenja Beograda.

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko čestitala je Srbiji na uspešnoj organizaciji 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) koja "ima puno visokih predstavnika". Ona je izjavila i da to što je doneta odluka da se ovakav događaj održi u Srbiji, predstavlja „priznanje autoriteta parlamenta Srbije“.

"Mnoge zemlje trpe pritiske i nemaju tu privilegiju da budu suverene kao Srbija", rekla je Matvijenko.

XS
SM
MD
LG