Dostupni linkovi

Terziću zabranjen ulazak u C. Goru, on za to optužuje Savićevića


ilustrativna fotografija
ilustrativna fotografija

Generalnom direktoru Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdanu Terziću danas je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

"Službenici Uprave policije su danas sa graničnog prelaza Aerodrom Tivat vratili za Republiku Srbiju Z.T. državljanina Republike Srbije zbog zabrane ulaska u Crnu Goru. Z.T. je shodno članu 8. Zakona o strancima zabranjen ulazak u Crnu Goru", navedeno je u saopštenju policije, ali nije preciziran razlog.

Pojedini crnogorski mediji su javili da su razlog Terzićeve kriminalne aktivnosti.

Terzić je optužio predsednika fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića da stoji iza zabrane.

"Kada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora - Kosovo, dva igrača Crvene zvezde odbili da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine", rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima.

"Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u Crnu Goru. Do danas sam mislio da je to šala, ali evo sam se uverio da je istina. Danas na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopštili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im i prvim sledećim letom se vratio u Beograd", dodao je Terzić.

Dvojica fudbalera Crvene zvezde Filip Stojković (sada igrač Rapida) i Mirko Ivanić su početkom juna odbili da igraju za reprezentaciju Crne Gore protiv Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a na klupi na tom meču nije bilo ni tadašnjeg selektora Ljubiše Tumbakovića.

Savićević je još tada optužio Terzića da je bio "ključni izvršilac u ucenjivačkoj kampanji", koja je rezultirala odlascima selektora i dvojice igrača.

"Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni", rekao je Terzić.

XS
SM
MD
LG