Dostupni linkovi

Fudbalerima Crvene zvezde zabranjen ulazak na Kosovo


Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene Zvezde vraćeni su sa graničnog prelaza Jarinje na severu Kosova, a meč sa Trepčom koji je trebalo da se igra danas, pomeren je za četvrtak.

Na Jarinju su bile raspoređene jake policijske snage, zaustavljeni su i navijači koji su krenuli put Severne Mitrovice, a oni su pesmom bodrili svoje igrače.

Autobus sa fudbalerima Fudbalskog kluba Crvena zvezda stigao je na granični prelaz Jarinje na severu Kosova u sredu prepodne. Oni su su se uputili u Zvečan na severu Kosova gde bi trebalo da bude odigrana utakmica Kupa Srbije sa FK Trepča iz Severne Mitrovice. Policija Kosova imala je naredbu da im ne dozvoli ulaz na Kosovo.

Direktor FK Trepča iz Severne Mitrovice Bojan Jakšić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa da je odgovor policije na osnovu zahteva vezanog za organizaciju utakmice između Crvene Zvezde i Trepče - negativan.

“Danas oko 10 časova stigao je odgovor Policijske stanice u Zvečanu, na osnovu zahteva koji smo im uputili 7. oktobra u vezi organizacije utakmice Crvena Zvezda - Trepča, da se zahtev odbija, na osnovu naredbe glavne direkcije u Prištini”, rekao je Jakšić.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova (FSK) Erol Saljihu izjavio je za RSE da je odigravanje zvanične utakmice klubova Srbije na teritoriji Kosova čista provokacija i kršenje statuta UEFA i FIFA.

Utakmica između Crvene Zvezde i Trepče iz Severne Mitrovice igra se za šesnaestinu finala Kupa Srbije. Žrebom je određeno da bude odigrana u Zvečanu, na severu Kosova.

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić reagovao je saopštenjem u kome se između ostalog navodi:

"Podsećamo još jednom da je utakmica između domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama UEFA i FIFA, tako da je Priština danas ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše."

Đurić je najavio da će o tome potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance.

XS
SM
MD
LG