Dostupni linkovi

Vučić počeo predizborne konsultacije, deo opozicije kampanju bojkota


Predizborni posteri,ilustrativna fotografija
Predizborni posteri,ilustrativna fotografija

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić objavio je na društvenoj mreži "Instagram" da je počeo konsultacije pred predstojeće parlamentarne izbore.

On je razgovarao sa koalicionim partnerom i predsednikom Socijaldemokratske partije Srbije Rasimom Ljajićem, a fotografiju je objavio na Instagram profilu "Budućnost Srbije".

"Nedelja, posle dugo vremena, pored predsedničkih, posvećana je i stranačkim aktivnostima. Prve konsultacije pred predstojeće izbore, sa prijateljem, predsednikom SDPS Rasimom Ljajićem", naveo je Vučić.


SzS u kampanji bojkota

Istovremeno, lideri političkih partija, članica opozicionog Saveza za Srbiju, započeli su u nedelju iz više gradova i mesta u Srbiji kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora, koji bi trebalo da budu održani na proleće sledeće godine.

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac započeo je kampanju za bojkot izbora razgovorom sa građanima Barajeva. Tom prilikom je izjavio da Demokratska stranka i SzS nisu spremni na, kako se izrazio, „fingirane pregovore sa vlašću“, jer je za takve pregovore, dodao je, kasno.

Predsednik Dveri Boško Obradović počeo je kampanju bojkota izbora iz Kraljeva ističući da bojkot ne znači odustajanje i pasivno posmatranje, već razgovor sa svakim građaninom Srbije o tome šta bojkot znači.

Nebojša Zelenović, predsednik stranke „Zajedno za Srbiju“ kampanju "Bojkot" započeo je razgovorom sa građanima Loznice, kojima je poručio da Savez za Srbiju (SzS) nije spreman za bilo kakve pregovore o izborima s vlašću, jer je, kako je rekao, za takve pregovore kasno.

Borko Stefanović, potredsednik Stranke slobode i pravde, kampanju je započeo sa pijace iz Sremske Mitrovice. On je u razgovoru s građanima rekao da će SzS doći do svakog čoveka dok svi ne čuju poruku "istine, pravde i slobodnih izbora".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je u Pančevu da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora.

Kampanji se iz Bora priključio i Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Sloga.

XS
SM
MD
LG