Dostupni linkovi

KRIK: Obijena kuća novinarke Milice Vojinović


Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Milici Vojinović obijena je kuća, dok se ona sa porodicom nalazila van Srbije, objavio je taj srpski istraživački portal.

Kako javlja KRIK, njena rođaka je zatekla obijenu porodičnu kuću, a slučaj će biti prijavljen policiji i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara.

Portal navodi i da još nije poznato da li je nešto ukradeno, ali da u kući u kojoj novinarka živi nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i rad te organizacije.

„Stvari su izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji“, navodi KRIK.

Redakcija tog portala pozvala je nadležne da što pre ispitaju slučaj i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je potvrđeno da je Policijskoj upravi grad Beograd prijavljeno obijanje kuće u kojoj živi novinarka agencije KRIK Milica Vojinović, a koja je vlasništvo njenog oca.

„Policijski službenici Policijske stanice Čukarica i uviđajna ekipa kriminalističke policije izašili su na lice mesta radi vršenja uviđaja“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je o svime obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu će biti preduzete radnje u cilju rasvetljavanja događaja.

Pre dve i po godine novinarki KRIK-a Dragani Pećo obijen je i ispreturan stan.

XS
SM
MD
LG