Dostupni linkovi

Brnabić nudi razgovor taksistima u štrajku jer 'građani ne smeju da trpe'


Protesti taksista u Beogradu
Protesti taksista u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas komentarišući štrajk beogradskih taksista, da "to nije način", jer građani ne smeju da trpe, navodeći da je Vlada Srbije "otvorena za razgovor" kako bi se problem rešio.

"Taksisti ne bi trebalo da ucenjuju građane i Vladu time što mogu da zatvore ulice", kazala je Brnabić nakon skupa u Beogradu posvećenom javnoj upravi.

Ona je rekla da razume apele taksista, kao i to da su neki posebno ugroženi.

Istakla je da se zakon mora poštovati, ali da je dijalog potreban.

Taksisti u Beogradu, inače, protestuju zbog toga što, kako su naveli, 'država dozvoljava rad privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz'.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić kazao je komentarišući tvrdnje taksista da je on omogućio "alternativne vidove" taksi usluga, da organizacije koje se time bave nisu registrovane u njegovom ministarstvu.

"Te organizacije su registrovane u Agenciji za privredne registre", izjavio je Ružić navodeći da se zakon mora čitati i poštovati.

Taksi komora započela je u ponedeljak svakodnevne protestne vožnje u Beogradu kao izraz, kako su naveli, nezadovoljstva zbog nesprovođenja zakona o prevozu putnika, čime su izazvali velike gužve u saobraćaju u Beogradu.

Protest taksista u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

XS
SM
MD
LG