Dostupni linkovi

Zvizdić: Inicirati sastanak sa Predsjedništvom BiH


Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH i predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu
Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH i predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu

Prošireni Kolegij Parlamentarne skupštine BiH zaključio je u ponedjeljak, na sjednici u Sarajevu, da je neophodno inicirati sastanak oba doma parlamenta sa članovima Predsjedništva BiH kako bi se razmotrili problemi sa kojim se u ovom trenutku susreće BiH, rekao je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić, a prenosi SRNA.

"Nastavimo razgovore za traženje modaliteta za normalno funkcionisanje Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH imajući u vidu da se ne održavaju redovne sjednice. U Sekretarijatu se još čeka budžet institucija BiH. To je 966 miliona maraka bez kojih naravno nema realizacije kapitalnih projekata", izjavio je Zvizdić novinarima u Sarajevu.

On je dodao da je bitno da se po strani ostave političke nesuglasice i da Zastupnički dom počne funkcionisati.

"Danas smo dva sata razgovarli o tome. Ključni problem je neimenovanje komisija, a bez njih je nemoguće održati redovnu sjednicu Zastupničkog doma i da se razmatraju zakoni. Bez komisija nema poslovnički stvorenih pretpostavki za održavanje redovne sjednice Zastupničkog doma", rekao je Zvizdić, dodajući da će biti nastavljeni razgovori o usaglašavanju stavova.

XS
SM
MD
LG