Dostupni linkovi

U Sarajevo stigla isporuka svih ovjerenih dvojezičnih presuda Haškog tribunala


Grad Sarajevo
Grad Sarajevo

Dio službene arhive bivšeg Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) stigao je iz Haga u Sarajevo, odnosno u Informativni centar o MKSJ koji je smješten u Vijećnicu, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajevo.

U Informativni centar o MKSJ Sarajevo stigla je isporuka svih ovjerenih dvojezičnih presuda koje je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) izrekao za 24 godine svog rada kao i značajan dio bibliotekarskog fonda Tribunala koja se, između ostalog, sastoji od vrijednih naslova, knjiga, stručnih publikacija, zbornika radova, anala, kao i kompletne outreach kolekcije pisanih i video materijala koje je stvarao Tribunal.

" Ovim činom je iznova potvrđena izvrsna saradnja koju Grad Sarajevo, unutar kojeg djeluje Informativni centar o MKSJ Sarajevo, ostvaruje sa Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu, koji je pravni sljednik Haškog tribunala, kao i opredjeljenost gradske administracije da razvija i jača mandat Centra", navodi se na službenoj stranici Grada Sarajevo.

Sadržaj Centra obogaćen je i autentičnom sudnicom Haškog tribunala zahvaljujući kojoj je Sarajevo prvi grad nakon Ninberga koji ima orginalnu sudnicu jednog međunarodnog suda u kojoj se sudilo osobama optuženim za ratne zločine.

Presude i bibliotekarska građa Centra, kao i ostali sadržaji koje nudi Centar su dostupni javnosti i koriste se u skladu sa uslovima rada i korištenja Centra, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajevo.

XS
SM
MD
LG