Dostupni linkovi

Đukanovićev kabinet: Bez komentara na Irinejeva očekivanja oko Kosova


Milo Đukanović
Milo Đukanović

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je danas da ne želi da komentariše "očekivanja" patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja o povlačenju priznanja Kosova i naveo da Crna Gora "samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa".

"Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona", saopšteno je Vijestima iz službe za informisanje predsednika Crne Gore.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve je pre dva dana, tokom boravka u Crnoj Gori, kazao da je uveren da će Đukanović povući priznanje "lažne države Kosovo te da će se vratiti pravim vrednostima".

Opraštajući se od vernika nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC organizovanih u Grblju kod Budve, Irinej je kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija kome je, kako je rekao, preneo da mu je "bilo žao što ne može da prisustvuje" svečanosti, jer je sprečen.

"Šef kabineta se u usmenoj komunikaciji uobičajeno zahvalio na pozivu i obavestio o javnosti već poznatoj činjenici da je predsednik u to vreme u Njujorku. Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo", saopšteno je tim povodom iz službe za informisanje crnogorskog predsednika.

XS
SM
MD
LG