Dostupni linkovi

Tanja Fajon nova predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU


Tanja Fajon
Tanja Fajon

Poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon izabrana je za novu predsednicu Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i Evropske unije (EU).

Kako je saopštila njena kancelarija u Briselu, Fajon je izrazila veliko zadovoljstvo i čast što joj je pružena mogućnost da predsedava delegacijom Evropskog parlamenta pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.

"Srećna sam što nastavljam da se bavim Srbijom i što sam dobila priliku da se potpuno posvetim njenoj evropskoj integraciji. Budite uvereni da ću dati sve od sebe tokom narednog perioda u cilju jačanja odnosa i zbližavanja Srbije i EU", navodi se u saopštenju.

"Od velike je važnosti", navela je Fajon, "nastaviti evropski put Srbije i omogućiti da se njene integracije kreću u pozitivnom smeru".

"Budućnost celog Zapadnog Balkana nalazi se u EU. Cilj Srbije upravo i jeste da postane ravnopravna članica EU i da se pridruži porodici evropskih zemalja. Moje želja i obaveza u narednom periodu predsedavanja, biće da tako nešto probam i da ostvarim. Takođe, trudiću se da što više približim kako Srbiju EU, tako i EU Srbiji. Stremiću ka tome da to uradim na obostrano zadovoljstvo obeju strana", istakla je.

Tanja Fajon je navela da se raduje novim izazovima, "uz uverenje da ćemo zajedno uspeti sve da ih pređemo i dokažemo da je put reformi koji je Srbija započela pravi put i da se upravo posle dosta teškog posla i dugih pregovora, nalazi trijumfalni završetak".

XS
SM
MD
LG