Dostupni linkovi

Vučić: Nemačka i Francuska će tražiti regionalni skup o Kosovu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Njujorku i da nema sumnje da Evropa želi rešavanje problema između Beograda i Prištine i da Nemačka na tome insistira.

"Plan i ideja francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Merkel je da se napravi regionalni skup i da krenemo u intenzivne razgovore Srba i Albanaca", rekao je Vučić.

On je dodao da je Angela Merkel veliki lider i to pokazuje pažnjom koju posvećuje malim zemljama, ali da je Evropa njen projekat i ona želi stabilnost na dugi rok, i zato će "sav svoj trud da uloži da sačuva tu stabilnost i tražiće da razgovaramo dok ne pronadjemo rešenje.

Vučić je rekao i da je zamolio Merkel da dođe u Srbiju i da je ona rekla da će doći do 2021. godine, prenosi agencija Beta.

Vučić se takođe sastao sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija (UN) Antoniom Guterešom.

"Hvala što podržavate mir i stabilnost. Mi ćemo uvek biti posvećeni podršci vašem radu", objavljeno je na zvaničnom Instagram profilu.


Gutereš se na kratko sastao sa predsednikom Srbije uoči otvaranja Generalne debate na sedamdeset i četvrtom zasedanju Generalne skupštine UN-a. On je prethodno priredio prijem dobrodošlice za šefove deleagacija zemalja članica UN.


XS
SM
MD
LG