Dostupni linkovi

Studenti: Ako rektorka ispuni zahtev prekidamo blokadu Rektorata 


Zgrada Rektorata u Beogradu
Zgrada Rektorata u Beogradu

Aktivistkinja organizacije "1 od 5 miliona" Mila Jovanović izjavila je da će blokada Rektorata u Beogradu biti obustavljena ako rektorka Ivanka Popović danas bude ispunila zahtev koji su joj uputili studenti na sastanku, dok je rektorka ocenila da se blokada "privodi kraju".

U izjavi novinarima nakon sastanka, Mila Jovanović nije želela da precizira o kojem je zahtevu reč.

"O rezultatima ćemo se govoriti kada rektorka ispuni ono što smo se dogovorili. Nadamo se da će to u toku dana biti ispunjeno. Mi od početka od Univerziteta tražimo stav, ušli smo u blokadu da bismo isterali na čistac plagijat Siniše Malog. U julu smo naglasili još da ćemo doći u ovu blokadu. U blokadi smo već 12 dana i obećali smo da ćemo položiti ovaj ispit", kazala je Jovanović.

Ona je ocenila da su razgovori bili konstruktivni i da su protekli u dobrom tonu.

Rektorka Univerziteta u Beogradu, Ivanka Popović nakon sastanka je rekla "da joj se čini" da je dogovor postignut i da se blokada "privodi kraju".

"Razgovor je bio konstruktivan, tako da se nadam da smo ovaj posao priveli kraju. To me vrlo raduje i želim da istaknem konstruktivnu ulogu koju su studenti odigrali", kazala je Popović.

Na pitanje šta je dogovoreno, ona je kratko rekla: "Biće objavljeno".

Na pitanje kako reaguje na tvrdnju premijerke Ane Brnabić da se svojim izjavama stavila na stranu studenata u blokadi, rektorka je rekla da ne želi to da komentariše jer je, kako je navela, najbitnije da se reši pitanje blokade zgrade Rektorata.

XS
SM
MD
LG