Dostupni linkovi

Beograd Prajd: Beograd domaćin EuroPrajda 2022.


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Beograd Prajd saopštio je da će Beograd biti domaćin evropske manifestacije "EuroPrajd", 2022. godine.

Kako se navodi u saopštenju, na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je izabran za organizatora u konkurenciji koju su činili Barselona, Lisabon i Dablin.

Direktor za Evropu organizacije Civil Right Defenders i član organizacionog odbora Beograd Prajda Goran Miletić rekao je da će "EuroPrajd 2022" biti mogućnost da se LGBT+ zajednica sa zapadnog Balkana osnaži i reafirmiše promocija evropskih vrednosti i ljudskih prava u Srbiji.

"Verujemo da će EuroPrajd približiti regionalnoj i evropskoj javnosti pitanja od posebne važnosti za LGBT+ zajednicu u Srbiji i regionu, kao što su pravno regulisanje istopolnih zajednica. Sigurni smo da će EuroPrajd biti važan faktor u afirmaciji šireg društvenog konsenzusa i uvažavanja različitosti i sloboda", kazao je Miletić.

EuroPrajd se dodeljuje gradovima kao domaćinima u organizaciji događaja od 1992. godine, a kako se navodi, Beograd je jedinstven po tome što će se EuroPrajd 2022 događaj prvi put organizovati izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Još jedan beogradski Prajd
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

XS
SM
MD
LG