Dostupni linkovi

Pucanje cevi izazvalo poplavu u centru Beograda, saobraćaj otežan


U centru Beograda, u Ulici kraljice Marije, rano jutros pukla je cev na mestu gde se izvode radovi tokom rekonstrukcije te ulice. Usled pucanja cevi došlo je do poplave u toj i okolnim ulicama.

Saobraćaj u tom delu grada je otežan, a zbog velike količine vode i mulja teže prolaze i pešaci.

Voda iz puknute cevi kulja i sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša.

Vladimir Šobot iz beogradskog Vodovoda i kanalizacije rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da problem u vodosnabdevanju u centralnim delovima grada traje već od jutarnjih sati, kao i da se još ne zna uzrok kvara.

"O uzroku kvara možemo da pričamo tek kada naše ekipe dođu na samo lice mesta, odnosno kada se otpočne sa otklanjanjem defekta, s obzirom na to da smo do sada zatvarali vodu. Trenutno se ta cev drenira, odnosno ističe voda koja se nalazila u samoj cevi", rekao je Šobot.

Dodao je i da se voda neće ispumpavati sa ulica, jer je u slučajevima kvara na uličnim cevima praksa da se voda pusti da otiče u kanalizaciju. Kako ističe Šobot, očekuje se da kvar bude saniran do ponoći.

"Problem u vodosnabdevanju pogotovo će imati građani koji žive u centralnim delovima grada na višim spratovima zgrada, a smanjen pritisak mogu očekivati i svi ostali. Prema našoj prvoj proceni otklanjanje kvara trajaće do ponoći, a uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja očekuje se sutra u ranim jutarnjim satima", kaže Šobot.

Prema njegovim rečima, za sada nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti koju je izazvao kvar.

"Što se tiče isticanja same vode ona ide na račun beogradskog Vodovoda i kanalizacije", rekao je Šobot.

XS
SM
MD
LG