Dostupni linkovi

Ubijen migrant, dva povrijeđena u sukobu u kampu Vučjak


Migrantski kamp Vučjak

U migrantskom Privremenom kampu Vučjak kod Bihaća sinoć je ubijen 19-godišnjak iz Pakistana, a dvije osobe, takođe migranti iz Pakistana, su povrijeđene, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) portparol policije Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljededić.

"Sinoć oko 22.30 sata došlo je do incidenta u Privremenom kampu Vučjak u kojem su se u jednom od šatora fizički sukobile dvije grupe migranata iz Sirije i Pakistana. Nažalost, ishod ovog obračuna, u kojem je upotrebljeno i hladno oružje, je smrt devetnaestogodišnjaka iz Pakistana. U sukobu su još dvije osobe (19 i 20 godina), također migranti iz Pakistana, koji borave u kampu, zadobile jedna teške a druga lakše tjelesne povrede", kazao je Šiljededić.

"Policija intenzivno traga za počiniocima ovog krivičnog djela, obzirom da su se oni udaljili sa lica mjesta. Kriminalistička istraga se nastavlja, dok je nadležni kantonalni tužilac, nakon obavještavanja o događaju, djelo okarakterisao kao krivično djelo ubistva", kazao je Šiljededić.

Kako je rečeno RSE, u toku je obavljanje informativnih razgovora sa određenim brojem lica koja su privedena, a koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, međutim počinilac istog još nije otkriven.

U Privremenom kampu Vučjak nadomak Bihaća trenutno boravi između 500 i 600 izbjeglica i migranata.

Kad nema ko, Dirk stiže u pomoć
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:53 0:00

XS
SM
MD
LG