Dostupni linkovi

SIPA na području Mostara, Čapljine i Čitluka uhapsila 11 osoba


Privođenja SIPA-e
Privođenja SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Mostara, Čapljine i Čitluka, u akciju kodnog naziva "Kasa 3" uhapsili 11 osoba.

Policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na 14 lokacija zbog postojanja osnova sumnje da su uhapšene osobe počinila krivično djelo poreska utaja, u vezi sa krivičnim djelima računarsko krivotvorenje i računarska prevara.

Osumnjičene osobe se terete da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivali lažne poreske prijave. Na taj način plaćali su manji porez.

Prilikom pretresa, kako je saopšteno iz SIPA-e, otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG