Dostupni linkovi

Tužilaštvo: Opasno ponašanje ’Srbske časti’ u Nišu


Niš, ilustrativna fotografija
Niš, ilustrativna fotografija

Oduzimanje konja Romima u Nišu od strane organizacije “Srbska čast” je opasno ponašanje u osetljivoj zoni stanovništva i samo pukom srećom nije bilo posledica u vidu manjih ili većih incidenata, rečeno je za portal Južne vesti u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Dalji koraci Tužilaštva znaće se čim dobiju izveštaj o incidentu, kažu u toj instituciji.

Odgovor Tužilaštva stiže nekoliko dana nakon što je na internetu objavljen snimak na kojem se vidi lider desničarske organizacije “Srbska čast” Bojan Stojković kako sa nekoliko osoba obilazi naselje Crvena zvezda u Nišu tražeći vlasnika konja koji je tučen. Kada su ga pronašli, kako su rekli, konja su oduzeli ’za primer’.

Prema rečima predsednika Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Saše Đokića, tužilaštvo je o ovom incidentu za sada samo usmeno obavešteno.

„Očekujemo izveštaj sa izjavama svih učesnika događaja, nakon čega ćemo proceniti ima li mesta krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti nekog lica. U svakom slučaju, po našem nalogu zaštitnik životinja je upozoren da će u slučaju ponavljanja sličnih radnji biti priveden“, kaže Đokić.

Dodaje i da su, prema njihovom mišljenju izbegnute veće posledice.

„Naš stav je da se radi o opasnom ponašanju u osetljivoj zoni stanovništva, koji samo srećom nije imao posledice u vidu manjih ili većih incidenata“, rekao je Đokić i dodao da predmet prate i Više javno tužilaštvo i Republičko javno tužilaštvo.

XS
SM
MD
LG