Dostupni linkovi

Američka porota podigla optužnicu za ubistvo 22 osobe u Teksasu 


Ožalošćeni učestvuju u bdijenju blizu granične ograde između Meksika i Sjedinjenih Država nakon masovne pucnjave u prodavanici Walmart u El Pasu

Teksaška porota podigla je u četvrtak optužnicu protiv čovjeka optuženog za ubistvo 22 osobe u El Pasu u Teksasu u avgustu. Osoba optužena za masovno ubistvo je vlastima ranije rekla da je ciljao na Meksikance, javili su lokalni mediji, prenosi Reuters.

Dvadesetjednogodišnji Patrick Crusius optužen je za krivično djelo ubistva i suočit će se sa smrtnom kaznom ukoliko bude osuđen, izjavio je u četvrtak okružni državni tužioc Jamie Esperanza.

Crusius je optužen da je 3. avgusta vozio iz područja Dallasa do El Pasa i pucao u kupce puškom u Walmart trgovini, nakon čega se predao policiji koja se sukobila s njim ispred trgovine.

Crusius je priznao tokom predavanja te je rekao policiji da je ciljao "Meksikance", prema izjavi policije El Paso objavljene u danima nakon pucnjave.

Ubistva u Teksasu pratila su masovna ubistva koja su se desila samo 13 sati kasnije u Dejtonu u Ohajo državi, gdje je napadač u oklopu i sa maskom ubio devet ljudi a ranio 27, nakon čega ga je policija ubila.


XS
SM
MD
LG