Dostupni linkovi

U Bihaću otvoren Međunarodni sajam ekologije


Pored domaćih izlagača na ovogodišnjem EKOBIS-u će učestvovati i brojni izlagači iz drugih zemalja
Pored domaćih izlagača na ovogodišnjem EKOBIS-u će učestvovati i brojni izlagači iz drugih zemalja

Sedamnaesti sajam ekologije 'EKOBIS 2019' okupit će ove godine u Bihaću, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, oko 270 domaćih ali i izlagača iz Turske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke.

"Ova manifestacija jako je važna za Unsko sanski kanton (USK). Nema boljeg mjesta za sklapanje poslovnih ugovora nego što je to ovaj sajam koji je postao najpoznatija i najposjećenija privredna i ekološka manifestacija u široj regiji. Zajedno kroz „EKOBIS“ kreiramo pozitivan poslovni ambijent, kroz visoke usluge poslovnog umrežavanja izlagača i posjetilaca, ali i organizacijom svih drugih sadržaja i poslovnih događanja prilagođenih potrebama i željama izlagača“, kaže premijer USK Mustafa Ružnić.

Ovogodišnji grad partner Privrednoj komori USK, u čijoj organizaciji se sajam i održava, je hrvatski Bjelovar.

Sedamnaesto izdanje EKOBIS-a okupila je 270 izlagača
Sedamnaesto izdanje EKOBIS-a okupila je 270 izlagača

"Međuregionalno povezivanje, uvijek to ističemo, itekako je značajno jer trebamo i moramo razvijati dobre gospodarske odnose na dobrobit građana i Bjelovara i Bihaća“, kazao je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika grada Bjelovara.

U naredna četiri dana Bihać će biti sjedište poslovnog svijeta, mjesto održavanja međunarodnih konferencija, okruglih stolova i panela a prateći sadržaji sajma ove godine posvećeni su temi „Cirkularna ekonomija“.

"EKOBIS je jedan od pet događaja po kojima je Bihać prepoznatljiv i mi smo uvijek tu kao partneri, jer ovaj događaj ulijeva nadu u bolje sutra, u našu privredu, u našu budućnost“, kazao je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Na sajmu nisu prisutni samo privrednici, mnogobrojne organizacije i udruženja prisustvo na sajmu koriste za promociju onoga što rade.

"U proteklih 16 godina na ovom sajmu se predstavilo više od 3.000 izlagača iz 18 zemalja, a sajam je posjetilo preko 200.000 posjetilaca. Ovom svakako treba dodati i preko 500 uspješno realizovanih pratećih sadržaja“, naglašava Enes Ružnić predsjednik Privredne komore Unsko sanskog kantona.

Sajam će biti otvoren do 15.septembra, a pokrovitelj sajma i ove godine je Vlada Unsko-sanskog kantona.

XS
SM
MD
LG