Dostupni linkovi

Apple predstavio iPhone 11 i novi servis Apple TV+


Izvršni direktor Apple-a tokom predstavljanja nove generacije iPhone-a

Američka tehnološka kompanija Apple predstavila je na događaju u Kaliforniji svoj novi servis za emitovanje programa. Apple TV+ počinje sa radom 1. novembra, bit će dostupan u preko stotinu zemalja a koštat će 4,99 dolara mjesečno.

Iz Apple-a su također najavili da će kupci iPhone-a, iPad-a i Mac kompjutera imati godinu dana besplatnog pristupa novom servisu.

Pored toga, predstavljen je i iPhone 11 koji će imati dvije zadnje kamere sa ultra širokom lećom i novom generacijom mikročipova te da će početna cijena biti 699 dolara. Telefon iPhone 11 pro verzija imat će tri zadnje kamere.

Apple se nalazi u 'stanju mirovanja' sa novim mobilnim inovacijama sve dok se ne razvije nova generacija 5G telefona sa bržim prenosom mobilnih podataka koja je planirana za narednu godinu, smatraju analitičari, prenosi Reuters.

Do tada, servisi poput televizijskog sadržaja kojima bi se Apple mogao takmičiti sa Netflixom i drugim platformama, bi mogli biti u središtu pažnje ove kompanije.

Iako iPhone i dalje čini više od polovice od ukupne prodaje Appleovih proizvoda, događaj predstavljanja novih servisa održan u Steve Jobs teatru u sjedištu kompanije, mogao bi ga zbaciti sa središta pozornosti.

Pored novog servisa za emitovanje programa, Apple je također predstavio svoj servis za video igre.

XS
SM
MD
LG