Dostupni linkovi

Izraelska vojska: Proiranska vojska ispalila rakete na Izrael


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Proiranske snage u Siriji ispalile su jutros pred zoru nekoliko raketa ka severu Izraela ali su one pale na sirijsku teritoriju, saopštila je izraelska vojska.

Kako se navodi u vojnom saopštenju, rakete su iz predgrađa Damaska ispalili operativci šiiitske milicije kojom komanduje jedinica Kuds iranske Revolucionarne garde.

Navodni pokušaj napada dogodio se u vreme kada se izveštava o nizu udara iz vazduha na proiranske snage na istoku Sirije u kojima je ubijeno 18 boraca, kako navodi opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Izraelska vojska je saopštila da smatra "sirijski režim odgovornim za svaku akciju koja se događa u Siriji".

Portparol izraelske vojske je na Tviteru na arapskom jeziku upozorio režim sirijskog predsednika Bašara Asada da će "platiti cenu" što dozvoljava da Iran i njegovi saveznici koriste Siriju kao bazu za operacije protiv jevrejske države tako što se ili pravi da ih ne vidi ili što sarađuje sa njima.

Izrael smatra Iran svojim najvećim neprijateljem i priznaje da je izveo desetina napada u Siriji u poslednjim godinama, prvenstveno da spreči transfer unapređenog oružja, uključujući navođene rakete libanskom proiranskom Hezbolahu.

XS
SM
MD
LG